lauantai 14. marraskuuta 2015

Oma Pätkis -haalari

Veljenpojalle toivottiin Oma pätkis -haalaria ja eihän tuosta malttanut kieltäytyä. Alkuperäisessä ohjeessa lankana käytetään Novitan 7 veljestä, mutta sopivaa ruskeaa sävyä ei löytynyt syksyn värikartasta. Päätin sitten käyttää Nallea (vaikka Novitalaisia olenkin parjannut...). Ohjeena käytin Garnstudion sivuilta löytynyttä haalariohjetta, koska tiheyteni Nallen kanssa kävi sopivasti ohjetiheyden kanssa yksiin.

Ensin neuloin lahkeet yksitellen ja yhdistin sitten silmukat haalariosiota neulottaessa ja neuloin saumattomasti tasona molemmat puolet yhtä aikaa, siis ohjeen mukaan. Kun olin neulonut valkoisen kerän melkein loppuun, oli ruskeaa vielä reilusti jäljellä. Siis todella reilusti, alla kuvatodiste! Kumpaakin väriä olisi mielestäni pitänyt kulua jotakuinkin saman verran, mutta työn valmistuttua ruskeaa jäi toisesta kerästä jäljelle 63g ja valkoista 35g.


Eipä tämä varsinaisesti haitannut, koska olin varannut lankaa todella reilusti, mutta eipä ole näin aikaisemmin käynyt.

Oma Pätkis -teksin kirjominen olikin vasta hidasta hommaa. Yhden ison kirjaimen tekemiseen meni noin tunti, Ei ihme, että niskat on jumissa, kirjoin eilen nimittäin koko tekstin ja kiinnitin vielä napitkin.. Sitten vain jännätään onko koko/istuvuus hyvä, tai pääseekö haalari ylipäätään käyttöön tänä talvena (mittarissa +7 tälläkin hetkellä keskellä marraskuuta!)

Malli: Neulottu housupuku Garnstudion sivuilta, koko 2v

Lanka: Novita Nalle, maitosuklaa (661) ja valkoinen (010)  

Puikot: 2,5mm ja 3mm





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti