lauantai 4. huhtikuuta 2015

Saunominen alkakoon

Monen monta työntäyteistä viikkoa, joihin mahtui lukemattomia ärräpäitä, tonnettain roskaa ja rojua, kymmeniä muurahaisia ja muutama 'mä en enää ikinä'. Mutta nyt se on valmis!

Onneksi rakas ukkoni on sen verran pedantti, että tekee sen loppuun minkä aloittaa. Ja hän suunnitteli ja toteutti koko homman yksin (mitä nyt minä ja appiukko auteltiin parhaamme mukaan), siitä olen uskomattoman ylpeä.

Ja kuulkaas on muuten hyvät löylyt! Sauna lämpiää keskimäärin pari kertaa viikossa, ja toimii hyvänä rentouttajana stressin ja kiireen keskellä. Jottei olisi pihasaunaksi liian moderni, kannetaan pesuvedet pihakaivosta käsivoimin, vesilasku kiittää.

Tässä kuvakimara uutukaisesta saunasta, olkaa hyvät.


Ah, mitä luksusta.

Saunatilaan ei tarvinnut ostaa lainkaan huonekaluja, käyttöön pääsivät tuolit ja pöytä joille ei ollut oikein löytynyt paikkaa talossa. Mieheni on joskus kouluaikoinaan tehnyt itse kuvassa näkyvän pöydän. Vanhat 'antiikkisakset' löytyivät puuliiteristä (olemme miettineet montakohan napanuoraa niillä on katkottu).  Tyynynpäälliset olen neulonut seiskaveikasta, Novitan Kevät 2014 -lehdestä löytyvän ohjeen mukaan.



Verhotanko oli jäänyt edellisiltä asukkailta taloon, sekin pääsi pukuhuonetta koristamaan. Verho olisi suunnitelmissa lyhentää tai vaihtaa jossain vaiheessa, mutta olkoon nyt toistaiseksi. Kuvassa vasemmalla oleva (viina)kaappi on sekin miehen kättentöitä. Kuvan alalaidassa pilkottava penkki tuli myös talon mukana, siinäkin ajan patinaa.


Saunasta löytyi vanha löylykauha ja talosta hevosenkenkä, nekin piti saada esille. Tulitikkuteline vielä yksi miehen koulutekeleistä.


Virkkasin kaksinkertaisesta Hanko -langasta säilytyskorit, ohje löytyy Kodin Kuvalehden nettisivuilta. 

  
Seinähyllyt olivat jääneet taloon, ne saivat uuden kodin pukuhuoneen seinällä. Kehyksiin kokosin parhaat mainokset saunasta löytyneistä 40-luvun sanomalehdistä. Niissä mainostetaan muun muassa hyvää kärpäspaperia, herrain hattuja ja uimahyppykisoja. 



Tähän väliin täytyy muuten laittaa yksi mainos/ilmoitus, joka ei mahtunut seinälle, mutta mielestäni aivan loistava: 



Mutta nyt takaisin saunaan! Saunan seinälle on kertynyt jo muutama lämpömittari. Kuvan ottohetkellä sauna on vasta lämpeämässä, mutta huomatkaa miten kaikki mittarit näyttävät eri lämpötilaa.


Saunan alkuperäinen tuuletusluukku hiottiin ja maalattiin ja siitä tuli kuin uusi.


Koska pojat on poikia, löytyy saunasta vähän tekniikkaakin. Mittari kertoo kiukaasta lähtevän palokaasun lämpötilan.
 

 Tällainen on meidän pieni pihasauna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti