sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Pääsiäisviikon tunnelmia

Keskiviikkoaamuna puoli seitsemältä näkymä ikkunasta oli eteerinen. Loppuviikko ei ole ollut onneksi näin sumuinen, mutta aurinkoa ei ole pahemmin näkynyt. 



Pihahommat eivät ole pahemmin näillä keleillä maistuneet, joten virkkuukoukku on viuhunut. Kävin Lankamaailmassa ostoksilla, itsehillintä ei onneksi pettänyt, vaan ostin vain 'tarpeeseen'. 

Ihanassa Prinsessajuttu -blogissa oli tehty kauniita katealusia, ja pitihän sitä Luxor -lankaa kokeilla kun niin kovasti kehuttiin. Ja kyllä oli ihanaa virkattavaa!  Lanka pysyi hyvin kierteellä, eikä ollut liian liukuvaa. 

Värit sopivat hyvin Teema -astiastooni ja kolmosen koukulla alusista tuli lautasille juuri sopivan kokoiset. Yhdestä kerästä tuli kaksi kattausalustaa. Toivottavasti alusille tulee käyttöä, tuskin tulee ihan arkena kuitenkaan pöytään katettua vaikka kauniit ovatkin.




Pääsiäismunia en ole maalaillut vuosikausiin, mutta lehdessä oli värjäysohjeita kananmunille ja pitipä siitä aikansa kuluksi testailla. 

Meillä kun suurin osa kananmunista tulee appivanhempien luomukanalasta (täytyykin joskus esitellä kanoja ja Hermanni -kukkoa tarkemmin!), niin ne ovat väriltään ruskeita. Munakorissa oli vain kaksi kaupan valkoista kananmunaa, joten värikokeilut jäivät pienelle otannalle. Otin pakkasesta kourallisen mustikoita ja nakkasin ne kattilaan munien ja etikkalorauksen kanssa. Kymmenisen minuutin keittämisen jälkeen tulos on tässä. Ihan nättejä kuvassa, mutta läheltä katsottuna väri oli aika epätasainen, mustikoita olisi ehkä pitänyt olla kattilassa enemmän. Äkkiä nämä kyllä miehen suuhun sitten katosivatkin!


 Pajupöllö toivottelee hyvää loppupääsiäistä!


2 kommenttia:

Mira kirjoitti...

Ihania virkkauksia <3

Tepa kirjoitti...

Kiitos. :)

Lähetä kommentti