lauantai 25. huhtikuuta 2015

Neuletakki.. kenelle ikinä mahtuukaan

Taas ovat puikot viuhtoneet niin että käsiä kramppaa. Ylellisen pehmeästä Malabrigo Sockista syntyi pieni neuletakki kohta 3 v kummitytölle (painava ehkä). Täytyy taas kerran ihmetellä miten pitkälle yksi vyyhti fingering/light fingering paksuista lankaa riittää. Tuntuu jo 3,5 mm puikot melko pölkyiltä kun on hetken aikaa pienemmillä puikoilla neulonut.

Kärsimättömään tapaani ei tietenkään kuulu mallitilkut, vaan luotan siihen että aina joku ottaja löytyy, etenkin lasten neuleille. Tai sitten laitetaan hyväntekeväisyyteen. Kunhan saa tehdä! 

Lanka ei vastannut tiheydeltään ohjeessa annettua tiheyttä, mutta otin ja posottelin menemään kolmevuotiaan kokoa sen kummempia laskutoimituksia tekemättä. 

Ja niinhän siinä kävi, että kovin pieneltä takki näyttää omiin silmiin (pituus kyllä täsmää ohjeen kokotaulukkoon), mutta kummityttö on kyllä hentoinen ja pieni itsekin. Mutta on se takki kyllä niin pieni.. onneksi ehtii tehdä toisenkin. 

Yritin eilen jatkaa miehen sukkia, mutta kädet eivät kestä neulomista nyt hetkeen. Eipä masennuta, vaan sitten virkataan! Seuraava projekti taas aloitettu. On tämäkin jonkinsortin maniaa, onneksi on kalliimpiakin harrastuksia! 

Ohje: Blue Macaw, Ravelrysta

Lanka: Malabrigo Yarn Sock, 855 Aguas

Puikot: 3 mm

Koko: 3T, mutta taitaa olla lähempänä parivuotiaalle

Kulutus: 90g







Eilen piti ennen töihin lähtöä tehdä ruokaa, mutta jotenkin taisi mennä reseptit sekaisin, koska uunista tuli omenapiirakka. Okei, tämä oli suunniteltu juttu, inspiraationa -30% laputettu lime-valkosuklaarahka. Ohje löytyi MTV3 blogista Elämä makeaksi. Käytin tavallisen sokerin lisäksi ruokosokeria ja vehnäjauhoista osan korvasin spelttijauhoilla. Aika makea tuli, mutta rahka toi makuun kivaa vivahdetta.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti