keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Virkattu liivi

Neulemojo on hukassa ja kaikki tuntuu menevän pieleen. Sukkiin jää isoja reikiä ja silmukkaluvut eivät täsmää vaikka kaaviota seuraisi silmä kovana. Siispä parempia neuleaikoja odotellessa voi esitellä jo hetken marinoituneita valmiita töitä, jotka ovat odottaneet kuvausta. 

Novitan Kesä 2015 -lehdestä löytyi tämän ihanan liivin ohje. Lankana käytin dinoprojektista tuttua Cotton 8 -puuvillalankaa. Tiheys ei (taaskaan) täsmännyt ohjeeseen, ja kukkapalat olivat sen verran leveämpiä, että laitoin niitä vain seitsemän rinnakkain (ohjeessa yhdeksän). Tosi monesti Novitan malleissa on kyllä muutenkin mitat jotenkin leveitä ja lyhyitä ja paitoihin ynnä muihin täytyy tehdä aina 10 cm ekstrapituutta..
Mutta siis pienemmästä palamäärästä johtuen koko kaavio heitti häränpyllyä ja takakappaleen yläosa jäi hieman kapeaksi ja kinnaa jonkin verran vaikka virkkailinkin palojen väliin ylimääräisiä silmukkaketjuja. Tai sitten omistan vain liian leveät hartiat. :)

Liivi on kyllä nätti ja suht nopeatekoinen, joten ei ole ollenkaan mahdotonta, että tekisin toisenkin tarkemmilla mitoilla. 

Ohje: Novita Kesä 2015

Lanka: Hjertegarn Cotton nr. 8, väri 201

Koukku: 3 mm

Valmiin työn paino: 210 g




Ihania kukkia on pihallakin!


2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Pakko kommentoida tähän postaukseen kun olen juuri itse tekemässä kyseistä liiviä!Olen kiinnittänyt kolme riviä kukkasia toisiinsa ja ihmettelin juurikin tuota, että työ näyttää tosi leveältä vaikka käytin mielestäni ohuempaa lankaa kuin ohjeessa, Novitan Kotiväkeä. Hmmm, pitäisköhän minunkin kaventaa työta vaikka yhdellä kukkarivillä...

Mutta joka tapauksessa tuo sun työ on tosi nätti! :)

Tepa kirjoitti...

Kiitos! Pistin tosin liivin jo eteenpäin, kun ei se vaan istunut mukavasti tosta hartioiden kohdalta. Jälkiviisaana olisin voinut sovittaa työtä useammin ja lisätä enemmän ketjusilmukkavirityksiä takakappaleen kädenteihin työtä leventämään.. Kannattaa vain sovitella ahkerasti, ettei käy niin kuin minulle! :)

Lähetä kommentti