torstai 14. toukokuuta 2015

Kasvimaata muokkaamassa

Kasvimaan ehostaminen eteni viikonloppuna hyvää vauhtia. Levitimme palstalle neljä säkkiä turvetta ja maa muokattiin vielä kertaalleen maanmuokkaajalla. Penkkejä piti tulla neljä, mutta niitä tulikin työn tohinassa tehtyä vain kolme. No, ovatpahan ainakin riittävän leveitä. 


Kävelykäytävät katetaan kuorikatteella kunhan kylvöt ja istutukset saadaan tehtyä. Vintillä on pari pientä ristikkopajuaitaa, taidan nekin laittaa kasvimaan lyhkäisiin päihin koristeeksi.

Ostin pussin keltasipulin istukkaita sekä siemenperunoita. Näin puutarhanoviisina perunalajikkeeksi valikoitui varhaisperuna Timo. Idättäminen olisi pitänyt aloittaa ehkä hieman aikaisemmin, mutta eiköhän noistakin satoa synny. Potut pääsivät pajarakennukseen ikkunan alle esikasvatukseen, siellä lämpötila keikkuu siinä +12 asteen korvilla.


Sipulit istutin tänään, ensiksi liottelin niitä vedessä parisen tuntia. Toivottavasti lähtevät juurtumaan!

Laitoin lanttua myös esikasvatukseen, tämäkin olisi pitänyt tehdä pari viikkoa sitten. Aika se vaan rientää ettei ajankulkua tajuakaan.. 


Pihalle on edelleen putkahtanut uusia ihanuuksia, siis sellaisia kukkia, joiden en tiennyt vielä viime kesänä  edes kasvavan kukkapenkissä. Tulppaanejakin on ainakin kahta eri sorttia, niistä ei ole kuvia, kun vasta kukat aukesivat (ja läppäri hajosi, joten kuvien siirtäminen on hiiidasta). 



Lipstikka oli jo viime kesänä komeana tontin nurkassa, ja sieltähän se taas kasvaa hienosti. Pitääkin tänä vuonna ottaa hyötykäyttöön ja vaikka pakastaa liemikuutioiksi tai kuivata.


Hevoskastanjan lehdet ovat hyvällä mallilla, on kyllä komea puu. 


Sisätaimetkin kasvavat hienosti ja tomaatit pääsivät omiin ruukkuihinsa ja isokrassiköynnökset pajulootaan tukien kanssa. Etualalle on tarkoitus istuttaa jotain matalaa kesäkukkaa. 




Loppuun vielä kaunis hortensia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti