lauantai 14. maaliskuuta 2015

Pihasaunan remontin alkuvaiheet

Taloon muutettuamme päätimme hyödyntää lämpimät kesäsäät pihasaunan kunnostamiseen, sisätiloja ehtisi rempata myöhemminkin. Saunarakennus on rakennettu 30-luvulla, ja edellisillä asukkailla toiminut jonkinlaisena varastona, mutta saunakäytössä ei siis aikoihin. Neliöitä on n. 13 m2 , ja etenkin löylyhuone on melko iso, pukuhuoneeseen mahtuu mukavasti kolme ihmistä kerrallaan. Kuten näkyy, ulkokuoreltaan sauna oli ihastuttava. Sisäpuoli olikin sitten jotain aivan muuta..



Mutta ihan aluksi piti päästä eroon yllätysvieraista.




Seinäeristeissä kävi kovi kuhina ja hajukin oli sen mukainen. Siinä sitten mietittiin, että mitäköhän muuta seinien alta paljastuu, muurahaisista kyllä selvittäisiin. No, ei muuta kuin seinäpaneelia irroittamaan, ja niitähän oli sitten lätkitty päällekkäin ja ristikkäin, uudet vain aina vanhojen päälle. Vuosikymmenet olivat näkyvissä kuin puun vuosirenkaat.





Löytyi romun keskeltä muutakin historian havinaa, mm. iso pino sanomalehtiä 40-luvulta ja vanha löylykauha (näillekin löytyi käyttöä, siitä myöhemmin lisää!). 

Eli ensimmäinen tehtävä (muurahaisten hävittämisen jälkeen) oli repiä vanhat seinäpaneelit ja eristeet irti. Homma osoittautuikin aika kovaksi ja epätoivo meinasi iskeä, kuten kuvasta voi ehkä uskoa.


Pukuhuone oli hieman paremmassa kunnossa kuin saunapuoli, mutta vuosikerrokset oli sielläkin nähtävissä. 




Appiukko irroitti vanhoista paneeleista ja laudoista naulat ja sahasi ne polttopuiksi (uutta saunaa on lämmitetty 'vanhalla saunalla' jo puoli vuotta ja vielä riittää polttopuuta!)


Seuraavassa postauksessa rakenteiden korjausta ja parannusta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti