keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Jämäbanskut käyttöön

Hedelmäkulhon pohjalla lojuu kaksi orpoa mustaa banaania, itse asiassa on lojunut jo päiväkausia. Ei niitä viitsi enää syödä, mutta ei viitsisi heittää roskiinkaan. Kun ylikypsän banaanin ällömakea tuoksu tervehtii taas tänäänkin ensimmäisenä keittiössä, on aika vihdoin ottaa puukauha käteen ja jauhot esiin. 

Helppo banaanimuffiniohje löytyi Yhteishyvän sivulta, näin tein:

3 ½ dl vehnäjauhoja
1,75 dl sokeria
2½ tl leivinjauhetta
1 muna
75 g sulatettua margariinia
2 soseutettua isohkoa banaania

Kuivat aineet sekoitetaan, ja joukkoon lisätään soseutettu banaani, sulatettu margariini ja muna. Annostellaan muffinssivuokiin ja paistetaan 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Muffinssivuoat kannattaa täyttää maltillisesti, koska taikina kohoaa melko paljon. 

Kuorruutteksi voisi vaikka sopia ihan pelkkä tomusokeri-sitruunamehusekoitus, mutta tomusokeri oli omasta kaapista päässyt loppumaan.

Helppoa ja nopeaa, ja niin hyvää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti