torstai 26. maaliskuuta 2015

Teepannulle lämmikettä

Olen vuosien mittaan keräillyt Iittalan Teema - sarjaa ja muitakin tuotteita. Oli siis pakko napata mukaani kaupasta valkoinen teepannu, kun alennustakin oli kivasti -40%. Teetä menee lähinnä talvella, mutta ehtiipähän pannu saada myssyn ennen seuraavaa teesesonkia.

Etsin netistä sopivaa ohjetta, mutta päädyin soveltamaan itse.  

Tässä ohjetta, olkaa hyvä!

Lanka: 7 veljestä raita
Sukkapuikot: 4 mm
Kokonaiskulutus: 35 g

Luodaan 80 s ja neulotaan suljettuna neuleena 2o,2n -joustinta 10 krs. Seuraavaksi jatketaan työtä tasona, näin saadaan aukot nokalle ja kahvalle. Neuloin vielä kaikilla silmukoilla tasona 4 krs joustinta, koska nokka alkaa hieman ylempää kuin kahva.

Seuraavaksi neulotaan molemmat puoliskot erikseen tasona, kunnes kappaleen kokonaiskorkeus on n. 12 cm. Tämän jälkeen työtä jatketaan taas pyörönä  ja neulotaan joustinta 4 krs, jonka jälkeen aloitetaan kavennukset:

Neulotaan seuraava kerros *3 nurin, 2 nurin yhteen* kerroksen loppuun = 66 s.

Sitten neulotaan 3 krs oikeaa kaventamatta ja seuraavalla kerroksella *2 oikein, 2 oiken yhteen* kerroksen loppuun. Väliin neulotaan 2 krs oikeaa kaventamatta ja seuraavalla kerroksella *1 oikein, 2 oikein yhteen* kerroksen loppuun = 32 s. Neulotaan väliin 1 krs oikeaa kaventamatta. Seuraavalla kerroksella kavennetaan 2 oikein yhteen kerroksen loppuun = 16 s.

Lopuksi päätellään silmukat löyhästi, jotta kannen nuppi mahtuu sopivasti läpi. Alkuperäinen suunnitelmani oli tehdä tupsu myssyn päähän, mutta nuppi oli kuin karamelli, joten halusin jättää sen näkyviin. 

Ja lopputulos on aika soma, vaikka itse sanonkin! Jättäkäähän kommenttia mikäli kokeilette ohjetta, ja toki muutenkin!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti