torstai 12. maaliskuuta 2015

Olen aina haaveillut omakotitaloasumisesta ja omasta pihasta. Ehkä tilaa kasvimaalle tai jopa kasvihuoneelle. Talossa natisevat puulattiat ja hillokellari. Takka tai pari ja pieniä somia ikkunoita ympäri taloa. 

Viime kesänä toive viimein toteutui ja muutimme mieheni kanssa vanhaan rintamamiestaloon. Ja mikä parasta, kiinteistöön kuului erillinen pihasauna! Pihalla seisoo myös hirsirakenteinen varasto, jonka toisessa päädyssä on puuliiteri.

Pihasauna oli melko karussa kunnossa, ja sitä aloimme kunnostaa ensimmäisenä. Sauna saatiin remontoitua kuntoon viime syksynä ja on ollut kovassa käytössä. Tänä keväänä on tarkoitus laittaa talon kellari kuntoon, sinne remontoidaan sauna- ja kylpytilat sekä takkahuone. Tällä hetkellä kellari ei ole asumiskäytössä, mutta palataan siihen myöhemmin kunhan remonttihommat lähtevät alulle.

Blogin on tarkoitus toimia ennen kaikkea remonttipäiväkirjana ja dokumentointivälineenä, mutta mukana myös käsitöitä ja pihalla puuhastelua. Talon mukana tuli upea, mutta vähän ylikasvanut puutarha täynnä perinneperennoja, ja ensimmäinen kesä menikin niitä ihmetellessä ja pahimpia rikkaruohoja kitkiessä. Kasvimaallekin olisi jo paikkavaraus tiedossa. 

Seuraavassa postauksessa juttua saunaremontin toteuttamisesta ja etenemisestä. Tervetuloa seurailemaan!

 

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti