tiistai 5. toukokuuta 2015

Vappu pihalla

Vappu sujui aika pitkälti pihahommissa ja kasvimaa etenee. Kävimme kasvihuoneostoksilla, mutta laatu oli hataraa, joten kauppaan jäi. Kaipa se niin on, että kunnon kasvihuoneesta täytyy ainakin se puoli tonnia pulittaa. Nyt minulle riittäisi Lidlin edullinen 'muovikasvihuone', mutta katsotaan..

Alkuperäinen kasvimaa oli siis todella iso ja päätimme, että pienemmälläkin pärjää. Ylimääräinen osa tasoitettiin ja lanattiin jyrällä (kuulkaas, on painava tuommoinen vempele!). Lopuksi päälle nurmikonsiementä. 

Mies lupasi tehdä penkit kasvimaahan, mutta ensin pitäisi hakea turvetta ja muokata maa vielä kertaalleen maanmuokkaimella. 


Suunnitelmissa siintää jo ainakin sipuli, punajuuri, peruna ja lehtimangoldi. Porkkanaa tekisi mieli, mutta se taitaa vaatia hiekkaisempaa maata. Tilaa tosiaan riittää, pienennettynä kasvimaan pituus on karkeasti noin 6 metriä ja leveys reilu 3 metriä. 


Pihallakin kevät etenee, ja uutena löytönä maasta putkahtelee narsisseja ja tulppaaneja (kukat eivät ole vielä auenneet, joten väri jää arvoitukseksi).


Mustaherukan lehdet ovat ottaneet kasvupyrähdyksen.


Niin kuin raparperikin.


Ruusukvitteniltä odotettavissa iso sato.


Pikkutalvion kukkia näin myös ensimmäistä kertaa. 


Asiasta kolmanteen, arvatkaapa paljon kuvassa näkyvä muita päätä pidempi kananmuna painaa? Mahtoi kanaraukalla olla siinä tekemistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti