torstai 2. huhtikuuta 2015

Tule jo, kesä!

Piha on taas saanut lumipeitteen, ja sekös ärsyttää kun juuri ehti innostua seurailemaan kukkasten heräilyä uuteen kevääseen. Hus pois, talvi!

Pitänee aikamatkata pahimmassa kesäkaihossa viime vuoteen ja muistella mitä kaikkea sieltä kukkapenkistä löytyi!  

Talon mukana tuli reilu 1500 neliön tontti (eli paljon tilaa kukkasille!), joka on jaettu etupihaan (piharakennukset ja parkkipaikka) ja takapihaan (tasaista nurmikkoa, kasvimaa, oleskelualue). Talo sijaitsee jotakuinkin keskellä, tontin 'alalaidalla'. Talon kahta sivua kiertävät perennapenkit. Takapiha on suuri ja tasainen ja suurimmaksi osaksi nurmikkoa. Tontin takakulmalla on todennäköisesti ollut suurehko L-mallinen kasvimaa.

Maaperä on etenkin nyt keväällä hyvin vetistä ja pehmeää, eivätkä lumet sula kovinkaan nopeasti. Pihalla kasvoi viime kesänä paljon vesiheinää, ja olen lukenut, että tämä on merkki hyvästä maaperästä. Savimaa olisi varmaan maalajeista kuvaavin. 

Muutimme taloon siis juhannuksen alla ja viime kesä meni kasveja tunnistaessa. Laskin, että eri kasvilajeja (rikkaruohoja ei lasketa) olisi ainakin 45! Kun kesä eteni, huomasi selvästi miten puutarhaan oli panostettu ja sijoitettu eri puolille eri aikaan kukkivia lajeja. Kätevää, kukkaloistoa riittää syksyyn asti!

Takapihalle oli tehty ihana oleskelualue omenapuun katveeseen. Tosin myöhemmin paljastui, että toinen pääroolissa oleva kasvi oli japanintatar, jota vastaan taistellaan varmaan tänäkin vuonna ja hamaan tappiin asti. 



Harmaamalvikki

Kilpirikko?

Kesäpikkusydän

Mehitähti

Sormustinkukka

Lilja (sen tarkemmin en osaa lajista sanoa)

Purppura-/amerikankeijukukka? Lemppareitani joka tapauksessa!

Pioni (olisi kaivannut tukea varsilleen)

Päivänlilja

Kuka tunnistaa? Tälle kauniille kukalle en ole löytänyt nimeä.


Ja tässä vasta osa, toivottavasti tulevana kesänä on yhtä värikästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti