sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Tammikuuta

Olen pitkään haikaillut keltaista huivia ja nopeasti se sitten valmistuikin. Tämäkin malli oikein helppo ja sopivaa aivotonta neulontaa pitkän työviikon vastapainoksi. Lankaa jäi ruhtinaalliset pari senttiä päättelyyn.

Malli:  Gold Dust (Ravelrysta)

Lanka: Malabrigo Yarn Sock, väri Ochre, kulutus 100 g

Puikot: 4 mm




Pahimmilla pakkasilla lämmittämään valmistui Poncho pitkään marinoituneista Puro Lehto -langoista. Ohje on Suuresta Käsityölehdestä, muistaakseni vuodelta 2008. Hyvin simppeli neuloa, kutosen puikoilla posotetaan ainaoikeaa ja ommellaan lopuksi kaksi sivua yhteen.

Malli: Poncho (Suuri Käsityölehti)

Lanka: Puro Lehto, 450 g

Puikot: 6 mm




Alimmillaan torpassa oli lämpöasteita 12, onneksi tätä iloa kesti vain yhden päivän. Kun ulkoasteet viikko sitten laskivat viiden pakkasasteen tienoille, tuntui ulos astuessa vähän samalta kun matkustaa etelään ja lentokoneesta ulos astuessa lämmin ilman löyhähtää päälle. Otan mielummin nämä liukkaat jääkelit, kuin paukkupakkaset. Linnunlauluakin on alkanut taas kuulua silloin tällöin.

Tänä viikonloppuna oli muuten pihabongaus, mutta omat bongaukset jäi pariin talitinttiin. Taitaa olla turhan köyhät tarjoilut meidän pihalla.

Saimme anoppilasta kokeiluun Atrian Bulled Beef -pussukan, joka on siis nyhtönautaa paistopussiin pakattuna. Pakkaus laitetaan avaamatta sellaisenaan uuniin paistumaan 4-5 tunniksi. Onpa modernia!
Vähän toki epäilyttää tuommoinen muovissa paistaminen.. Olihan se siistiä (pussista ei vuotanut pellille tippaakaan) ja lihaliemestä sai helposti kastikkeen keitettyä kasaan, mutta taidanpa pitäytyä perinteisessä tyylissä.

Kovasti on viime aikoina tehnyt mieli sisustaa tupaa. Isot kuviot kuitenkin vielä vaiheessa, joten tyytyminen on tällä hetkellä 'kevytsisustukseen'. Ostinkin antiikkiliikkeestä alennuksesta soman naulakon, joka pääsi yläkerran pikkuvessaan.



Seuraava projekti voisi olla anopilta saatujen laskosverhojen värjäys (ensin voisi tietty testata, että sopiiko ne edes tuonne olohuoneeseen..) ja keittiöjakkaran päällisen virkkaus. Ehkäpä näistä ensi kerralla, jos pääsen tuumasta toimeen. Ideoitahan nimittäin löytyy jatkuvasti, mutta toteuttaminen onkin toinen asia. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti