tiistai 5. heinäkuuta 2016

Keinutuolin matto ja seiskaveikan hävitys

Virkkauksia viimeksi lupailin ja sainkin viimein kuvattua keinutuolin maton, joka on ollut valmiina parisen viikkoa. Värimaailma on valittu ihan vain jämälankojen perusteella. Pari kerää piti ostaa, jotta työn sain valmiiksi. Ja nyt tästä jääneistä jämistä on uusi virkkuutyö meneillään. Josta jää varmaan jämiä sen verran, että pitää taas ostaa uutta lankaa.. monelle neulojalle/virkkaajalle varmaan tuttu (ei-niin-kovin ikävä?) kierre. 

Sain kaverilta kautta tämän keinutuolin, joka on toistaiseksi sijoitettu jokunen aika sitten remontoituun ruokailuhuoneeseen. Voisinkin laittaa kuvia huoneesta, kunhan sisustus on jotakuinkin valmis (tähän liittyy lisää virkkausta ehkäpä). Huoneessa on kuitenkin keskipisteenä pitkähkö ruokapöytä, jonka toisessa päädyssä on keinutuolin paikka. 

Valmiin työn langankulutusta en värikohtaisesti seurannut, mutta pituutta matolla on n. 180 cm, yhden palan koko on 15 x 15 cm ja paloja yhteensä 36. Yhdistin palat ompelemalla, jotta saumat olisivat mahdollisimman tasaiset. 

Malli: Paju, 200 virkattu ruutua (Jan Eaton)

Koukku: 4 mm

Lanka: Hjertegarn Cotton 8




Olen yrittänyt aina välillä neuloa pois varaston ikuisuuslankoja. Uutta lankaa on tullut tilailtua taas kuukausittain. Kun joku idea päähän pulpahtaa, menee se vääjäämättä varastolankojen ohi, kun sitä oikeaa lankaahan ei koskaan ennestään ole. 

Mies halusi pipon (on vaatinut erilaista pipoa joka viikonpäivälle jo pitkään, pft). Sanoin, että värit ovat sitten mitä varastosta sattuu löytymään, mallinkin valitsin itse mitään kyselemättä. Tarkoituksena tietenkin törsätä seiskaveikkavarastoa (täysiä keriä taitaa olla enää muutama) ja saada aikaan tulosta nopeasti paksummalla langalla.

Malliksi valikoitui Turn A Square, ja väreiksi aikas kirkkaat keltainen, valkoinen ja petrooli. Aika pirtsakka yhdistelmä, voipi olla että jää omaan käyttöön tämä(kin) pipo. Vastaavasti mies on ominut joitakin itselleni tehtyjä pipoja, joten no harm done.

Malli: Jared Flood:Turn A Square 

Puikot: 4 mm ja 4,5 mm

Lanka: 7 veljestä, yhteensä 55 g




Automatkalle piti saada jotain aivotonta neulomista. Seiskaveikkateema jatkui ja malliksi valikoitui helpot pintaneulevillasukat. Olen pitkään neulonut pelkistä ohuista langoista, joten välillä on mukava saada valmista ihan muutamassa päivässä. Kivat perussukat ja ajaa seiskaveikka asiansa villasukkalankana, 

Malli: Ö. Kohoneulesukat, Novita Sukkalehti 

Puikot: 3,5 mm

Lanka: 7 veljestä, 105 g



Ostin muuten vihdoin sen uuden kamerankin. Kuvausmiljööseen/-asetteluun se ei toki auta, mutta laatu on ainakin omaan silmään paljon parempi. Jospa innostuisin päivittelempäänkin tämän myötä useammin, kaikenlaista käsitöihin liittymätöntäkin olisi mielessä kirjoitella. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti