lauantai 30. huhtikuuta 2016

Jämälangat käyttöön

Nyt pukkaa kaikenlaista haastetta, joihin tekee mieli ottaa osaa. Uusin, johon ilmoittauduin on jämälankahaaste Ravelryn Lankalaatikossa.

Kerään jämälankani lasipurkkiin, joka on alkanut pursuilla yli äyräidensä. Ja lisää jämiä on varmasti vaatekomerossa muiden lankojen seassa, joten tämä haaste tulee tarpeeseen.



Aakkoshaasteeseen valmistui pari pientä työtä vaihteeksi. Nämä olisivat sopineet tuohon jämäilyynkin, mutta valmistuivat jo huhtikuun puolella.
Rikke -pipon tein Pauliesta yli jääneestä Drops Alpacasta. Lankaa ei ihan riittänyt niin lörppöön pipoon kuin olin ajatellut. Onpahan silti lämmin, kaksinkertaisesta langasta kun on neulottu. Ja rakastan tuota väriä!

Malli: Rikke Hat

Lanka: Drops Alpaca, 72 g

Puikot: 3,5 mm



Miehen mummille valmistui kaulassa pidettävä kännykkäpussi. Täytyy toivoa, että tuli sopivan kokoinen.

Malli: Omasta päästä

Lanka: 7 veljestä, 17 g

Puikot: 3.5 mm



Ja taas on tippunut  huivia puikoilta. Aikaisemmin yritin parittaa kahta Madelinetoshin vyyhtiä keskenään tätä huivia varten, mutta värit ei olleet sopusoinnussa. Muistinpa sitten, että varastossa oli pari vyyhtiä Semilla Extra Finoa hankittu nimenomaan kaksivärinen huivi mielessä. Niinpä niistä syntyi Cladonia. Malli oli helppo ja nopea, toki sileä oikea tasona käy hetkittäin tylsistyttämään, mutta raidat toivat vähän rytmiä tekemiseen. En sen kummemmin pingoittanut huivia, kunhan kastelin. Tämän kyllä huomaa yläreunan ainaoikeasta, se tahtoo rullautua aika reippaasti. Täytyy ottaa asiakseen kunnon pingotus jossain vaiheessa.

Malli: Cladonia

Lanka: BC Garn Semilla Extra Fino, harmaa 45g ja keltainen 30g

Puikot: 4 mm



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti