lauantai 15. lokakuuta 2016

Jotain sinistä

Jaahas, taas on vierähtänyt muutama tovi blogin edellisestä päivityksestä. Näin sitä tuppaa ainakin minulle käymään; innoissani perustan blogin, kunnes se pikkuhiljaa hiipuu hiljaisuuteen. Nyt korjausliikettä kehiin!

Valmistuneita neule- ja virkkaustöitä on esittelemättä vaikka millä mitalla. Ravelrystahan suurin osa löytyy (nimellä Kilpukka), mutta sinnekin on osa taltioimatta.

Viimeisimpänä ihanuutena on melkein valmis Uan-villatakki, joka on nappeja vailla. Aivan ihana takki, jossa upea pitsi kattaa koko takakappaleen. Nyt on Ravelryssa käynnissä Uan-KAL vielä hyvn aikaa, eikun vaan osallistumaan! Kuvia olisin jo laittanut ilman nappejakin, mutta ukko lähti hatkaan ja kamerakin on hukassa..

Esitelläänpäs niitä vanhempia juttuja nyt ensin. :)

Tilasin ensimmäistä kertaa Suomenmaan rajojen ulkopuolelta lankaa, ihan kuulkaas Briteistä asti. Hyvällä tuurilla tietenkin toinen sävy oli varastosta lopussa ja piti tilata lätäkön takaa Jenkkilästä. Ja toki sitten jäi tulliin lunastettavaksi kaksi säälittävää vyyhtiä lankaa. Siinä meni ne ilmaiset postikulut.. Mutta olipahan sitten ihanaa lankaa tuo Malabrigon Arroyo.

Malli on Aalto-huivi Veera Välimäeltä. Ihastuin nimenomaan noihin väreihin. Mallilla ei ollut niinkään väliä, mutta ne värit!

Käytössä ei ole tosin juurikaan ollut, muoto ei ole huiviksi ehkä se kaikkein käyttännöllisin. Toki lähipiirissä olisi pari vauvelia, jolle voisi tämän peitoksi lahjoittaa. En vain raaskisi luopua.. Ehkä voisin kokeilla jalkojen päälle lämmittämään kirjaa lukiessa (vaikka enhän minä ehdi lukea, kun pitää neuloa!).

Malli: Aalto, Veera Välimäen Huivileikki-kirjasta

Lanka: Malabrigo Arroyo, värissä Reflecting Pool (200g) ja Plomo (100g)

Puikot: 4,5 mm




Lupailin joskus laittaa kuvia ruokailuhuoneen uudesta ilmeestä, kunhan saan pari sisustuselementtiä valmiiksi. Pistinpä sitten virkaten. Pöytä sai uuden ilmeen turkoosista ananasliinasta. Suht simppeli ja joutuisa malli virkata, plus tykkään perinteisestä ananasmallista. Pituutta liinalla on 95 cm ja leveyttä 40 cm.

Malli: Ananasliina (ohje bongattu Sata ja yksi käsityötä-blogista)

Lanka: Novita Kotiväki Kartano, 110g

Koukku: 3,5 mm




Lattiallekin tarvittiin jotain ja olinkin pitkään haikaillut tekeväni jonnekin ontelokuteesta maton. Halusin hieman pitsiä, mutta kuitenkin yksinkertaisen mallin. Asteri.matto oli yllättävän joutuista virkata eikä käsikään pahemmin rasittunut, mitä eniten pelkäsin. Kude nitisi ja natisi inhottavasti virkatessa, mutta mikäs ihme se toisaalta on kun kude on täyttä polyesteria. Valmis matto on halkaisijaltaan 110 cm.

Malli: Asteri-matto

Lanka: Esteri ontelokude, n. 2,7 kg

Koukku: 8,0 mm



Tässä vielä vähän yleiskuvaa ruokailuhuoneesta. Maton paikka on keinutuolin takana, sitä ei kuvassa näy.



Ensi kerralla matkakuvia Skotlannista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti