sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Villainen paita

Tosiasiahan on, että kesä (tai jotain sinne päin) oli ja meni ja kohta on taas ne ajat käsillä kun on pimeää, märkää ja koleaa.

Siispä työn alla onkin nyt lyhyet villapöksyt, yhdet lapaset ovat pingoitusta ja päättelyä vailla, pipo odottaa aloitusta ja villapaita valmistui juuri.

Olin joskus hamstrannut Novitan Suomivillaa kymmenisen kerää sen kummemmin mallia miettimättä. Melko varma olin siitä, että jotain Veera Välimäen suunnittelemaa niistä syntyy. Ostin pari ohjetta ja hetken makusteltuani pääsi kaunis Morningside puikoille.

Alun alkaen mielessä oli, että omasta paidastani tulee tyköistuvampi ja pidempi malliltaan. Suomivilla on sen verran kuitenkin rouheaa eikä laskeudu samalla tavalla kauniisti kuin alkuperäinen mallissa käytetty lanka. Alun perin piti neuloa paita koossa XS, mutta minulla tuli jossain vaiheessa lisäyksiä vissiin laskuvirhe ja suurin osa paidasta taitaa olla enemmänkin kokoa S.

Lopputulos on juuri kuten näin mielessäni, samalla jotain kaunista, mutta silti ronskia ja rustiikkia, jos näin voi vaatteista sanoa. Kyllähän tuo lanka pistelee ja kutittaa etenkin kaulalta, mutta kärsin tämän mieluusti kun vastapainoksi lämmittää niin mukavasti. Langassa olisi saanut olla muuten tuo lampolan tuoksukin vahvempi niin olisi aivan täydellistä. :)

Ohje oli taas kerran hyvin kirjoitettu ja helppo seurata ja mallikuviokin simppeli eikä oikeastaan vaatinut ulkoa opettelua.

Melkeinpä toivon, että olisi jo lunta ja pakkasta!

Malli: Morningside, Veera Välimäki

Lanka: Novita Suomivilla, 450 g

Puikot: 3,5 mm kaulusresori, 4 mm hiha- ja helmaresorit ja 5 mm hihat ja vartalo-osio






Huiviosastolla on ollut kuvausta vailla Janina Kallion Marrakesh -huivi, joka oli ollut jonossa ja mielessä vaikka kuinka pitkään.

Värivalintaa ei kauan tarvinnut miettiä. Valitsin kirkkan fuksian ja hillitymmät harmaan ja valkean sillä ajatuksella, että pidän tätä huivia pääsääntöisesti mustien/harmaiden paitojen ja takkien kanssa.

Tykkään kovasti lopputuloksesta ja paljon tätä onkin tullut pidettyä. Malli oli hieman tylsä neuloa, mutta pienen lepotauon jälkeen valmista tulikin yllättävän nopeasti. Raitoja kakkososioon tuli pari liian vähän kun ulkomuisti petti, mutta eipä tuo haittaa. Vähän tuli pitsiosion silmukkamäärän kanssa säätöä, mutta hyvin siitäkin selvittiin.

Malli: Marrakesh. Janina Kallio/Woolenberry

Lanka: Cascade Yarn Heritage Solids, Raspberry 87 g, Charcoal 55 g, Limestone 51 g

Puikot: 4 mm



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti