sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Sukkakisan jälkimainingit


Parit Tour de Sock 2017 sukat onkin vielä esittelemättä.

Nelossukkia neuloin siis kolme kappaletta. Ehdin tosiaan purkaa ensimmäisen tekeleen (jättiläisen kokoa), jälkeenpäin tajusin, että olisivathan eriparisetkin vissiin kelvanneet kisaan? En tajunnut edes kuvata niitä ennen purkamista. Ihan hyvä sijoitus siitä huolimatta. Ohje oli mielestäni selkeä ja mallikuvionkin opin jopa ulkoa toisen sukan keskivaiheilla. :D Resorin ideaa en kyllä ymmärtänyt, näyttää vain kummalliselta tuo rytminvaihto. Kisan minimimitoilla tuli taas liian pitkä jalkaosa omaan jalkaan, minulla siis keskivertokoko 38-39. Väriyhdistelmä oli lankavaraston sanelema (eka sukka oli luumu/neon-vihreä!), ei kaikista herkullisin todellakaan. Olisin vaihtanut värien paikkaa toiseen sukkaan, jos molempia värejä olisi vain ollut riittävästi.

Malli: Mosaic Marbles Sock, Kirsten Hall

Lanka: Novita Venla, sammal 50 g ja punainen 22 g

Puikot: 2.25 mm




Viitosetappi olikin se odotettu helmimalli. Olinhan tilannut 6/0 ja 8/0 helmiä valmiiksi ison liudan eri väreissä. Ostin ennen mallin ilmestymistä neonkeltaista Arwettaa sukkakisa mielessä ja niinhän se sitten oli loistava pari hieman läpikuultavien mustien helmien kanssa. Kyllä alkuun pääsi syvä huokaus kun näin kaaviot, mutta ihmeen sujuvasti neulominen kuitenkin sujui. Vähän saatiin miehen kanssa (leikkimielistä) riidanpoikasta aikaan, kun meillä oli pahimpaan kisa-aikaan salaojaremontti käynnissä ja olisi tietty pitänyt saada neuloa eikä tonkia talon perustuksia. Tietenkinhän olin siis apuna ja jätin puikot taka-alalle. Sukan jalkaosa oli taas hehtaarikokoa minimimitoilla, pitää lyhentää reilusti kunhan viitsii. Helmien kanssa apuvälileenä toimi taas hammaslanka, joka toimii aivan mainiosti omiin tarpeisiini.

Malli: Accio, Heidi Nick

Lanka: Filcolana Arwetta, 70 g ja 56 siemenhelmeä koossa 8/0

Puikot: 2.25 mm



Niin se vaan hurahti Tour de Sock 2017 loppumetreille. Ja kuten moni muukin, jätin minäkin viimeisen etapin väliin. Ei vaan kykene käyttämään kymmeniä tunteja neuleaikaa (vaikka sitä runsaasti onkin) tuommoisiin sekamelskasukkiin. Kun olisi ollut edes symmetrisesti nuo laatikot ja istuvamman näköinen kantapää.. Tekniikka olisi kyllä ollut uusi ja olisi kiva opetella se jossain vaiheessa. Mutta eiköhän sitä varten löydy muitakin ohjeita.

Ensi vuonna lähden melko varmasti uudestaan kisaamaan, oli tämä sen verran jännää. En tiedä sijoitunko nyt lainkaan kun yksi etappi jäi kisaamatta, mutta ainakin henkisesti tuli pisteitä mukavasti näin ensikertalaiseksi. En vaan voi ymmärtää noita nopeimpia, uskomaton vauhti. Vaikka neuloisin nonstoppina, menee minulla vähintään kaksinkertainen aika. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti