sunnuntai 20. elokuuta 2017

Loppukesän lämmikettä

Nyt vietetään kesän parasta aikaa, ainakin jos minulta kysytään. Aamut on vielä melko lämpimiä, mutta kuulaita, illalla pimenee, mutta pärjää lyhythihaisella. Metsässä nenään tulee ajoittain syksyn tuoksu. 

Käytiin aamulla koiruuden kanssa mustikkametsässä poimimassa piirakanpäälliset. Koira veti napaan mustikoita suoraan puskasta (kotipihan karviaiset maistuvat muuten myös), on se mainio kaveri joka hommaan. Sattui myös löytymään metsäpolun varrelta muutama vattupuska. 



Lähestyvä syksy tietää viileneviä iltoja, joten piti tikutella vähän lämmikettä. 

Veera Välimäen ohjeet ovat mieleeni. Mallit ovat yksinkertaisia ja samalla ajattomia, ja niissä on aina joku juju, joka pitää mielenkiintoa yllä neulottaessa. 

Frill Sleevesiä olin katsellut pitkään jo sillä silmällä. Värin piti nimenomaan olla joku kirkas ja raikas. Halusin myös testata Holst Garnin lankoja ja heidän värikarttansa onkin oikea runsaudensarvi ja langatkin edullisia. Väriksi valitsin pirtskan Calypson.

Valitsin koon M ja puikot 3,5mm. Neuloinkin vimmatusti ja pääsin erottamaan hihasilmukat ja jatkamaan vartalo-osuutta. Sitten olikin jo mahdollista sovittaa ja mallata paitaa. Ja niinhän siinä käy mallitilkuttomalle, että paita oli aaaivan liian suuri. Eikun purkamaan kunnes silmukkamäärä vastasi S kokoa (jätin siis kaarrokkeen ja frillat purkamatta) ja uusi yritys. Taas pääsin erottamaan hihat ja neuloin muutaman sentin vartalo-osuutta. Edelleen sovituksessa lörppö ja muutenkin käsiala oli jotenkin löystynyt. Taas purettiin ja jatkoin XS koon silmukkamäärällä sekä vaihdoin puikot puoli milliä pienemmiksi. Heti näytti neulospintakin silmään paremmalta ja vihdoin leveyskin oli sopiva.'

Lopputlos aivan ihana ja langasta tykkään kovasti. Muistuttaa vähän Tukuwoolia. Toivottavasti tätä paitaa tulee pidettyä paljon!

Malli: Frill Sleeves, Veera Välimäki

Puikot: 3,0mm

Lanka: Holst Garn Supersoft, Calypso, 172 g




 


Aiemmin kevväällä valmistui toinen Veera Välimäen suunnittelema malli, nimittäin Heartfelt.
Tästä en millään meinaa saada hyviä kuvia, takki ei vaan asetu nätisti. Johtunee vain siitä seikasta, että en pingottanut tai kastellut takkia millään tavoilla mittoihinsa. Toisaalta pitsi erottuu ihan sellaisenaankin hyvin, mutta pitää jossain vaiheessa kokeilla saisiko takkia laskeutumaan paremmin. Todennäköisestihän se venähtää, mutta ei lisäpituus toisaalta haittaa. Taisin tässäkin lennosta vaihtaa kaarrokkeen kohdalla pienempiin puikkoihin saadakseni nätimpää jälkeä. Ihanan lämmin ja pehmeä siitä tuli kaikesta huolimatta!

Malli: Heartfelt, Veera Välimäki

Puikot: 3,5mm ja 3,0mm

Lanka: Drops Baby Alpaca Silk, väri 8465, 340 g





Koiruus toivottelee aurinkoisia elokuun päiviä, ei kuin kuono syksyä kohti!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti