lauantai 12. syyskuuta 2015

Sadonkorjuu

Kasvimaan sato ei ole arvatenkaan ollut kovin runsas. Punajuuret eivät itäneet lainkaan (siementen päiväys tosin oli mennyt umpeen jo viime keväänä,.) ja kurkuntaimi sai aikaan vain rupuisen kukan. Vielä en tahtoisi luovuttaa, mutta nykyinen paikka taitaa olla liian varjoinen. Ehkä ensi keväänä uusi yritys paremmille maille, mieskin jo vähän lupaili auttaa perustuksessa.

Loput perunat nostin kolmisen viikkoa sitten, ja tulihan niistä pari pientä kattilallista keitettävää. Maku oli ihan mukiinmenevä, uuden perunan koostumuksesta ei kyllä ollut tietoakaan, vaan olivat melko jauhoisia.



Sipulit pääsivät myös kuivumaan, kun säätkin suosivat. Pieniä nekin olivat, mutta makua se ei haittaa!



Appiukko opetti letittämään sipulit siistiksi nipuksi, jonka voi ripustaa keittiön seinälle. Siitä on helppo napsia sipuleita ruoanlaittoon ja toimii kivasti myös somisteena. Omista sipuleista tuli tällainen pienoisversio. :)

 
Chilien taimista pari on vielä jäljellä ja tuleehan niistäkin jotain satoa. Yksi chilipaprika on jo saanut ylleen punaisen takin ja kokoakin on kiitettävästi. Toisessa taimessa killuu myös yksi paprika, mutta vielä vihreässä paidassaan. Määrä ei siis päätä huimaa, mutta jos laatu sitten. :) Suunnitelmissa on kokata chili-papumuhennos tai joku muu ihana pitkään muhiva syksyinen sapuska.


Kriikunatkin alkavat pikkuhiljaa kypsyä, ihana syksy!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti