maanantai 7. maaliskuuta 2016

Höyhenenkevyt takki

Alkuperäisen suunnitelman mukaan ostamistani Dropsin Laceista piti tulla Sandbank. Ostin varta vasten jopa pitkän 150 cm:n kaapelin ja irtopäät. Jostain kumman syystä lanka alkoi kuitenkin neuloontua Featherweight cardiganiksi. Ja näin jälkikäteen voi olla, että suunnanvaihto olikin ihan järkevä veto. Oli nimittäin niin työn ja tuskan takana neuloa pientä takkia lace-vahvuisesta langasta, minkälainen rutistus olisikaan sitten parimetrinen huivi..!

Tein (tälläkin!) kertaa mallitilkun. 3,5 mm:n puikoilla neulotun tilkun tiheydeksi mittasin 24 s ja 40 krs. Kerroskorkeuteni tuntuu aina olevan suurempi, vaikka silmukkatiheys täsmäisikin. Onneksi kerrostiheydellä ei ole niin suurta merkitystä, kun yleensä neulotaan senttimääriä eikä kerrosmääriä.

Työn tylsyydestä huolimatta lankaa oli mukava neuloa, eikä 100g:n vyyhtiin osunut onneksi kuin yksi solmu. Langan kerimisessä vyyhdistä kerälle taas olikin melkoinen homma, lankaa myydäänkin vissiin tätä nykyä 50 g:n kerissä. Tykkään kyllä Dropsin langoista, niissä on erinomainen hinta-laatusuhde.

Ukko joutui ottamaan taasen kuvia, eikä siitä tälläkään kertaa selvitty ensi yrittämällä. Valoa ei tietenkään ollut riittävästi ja kuvista tuli aika suttuisia. Otettiin sitten uudet kuvat, mutta ei se laatu siitä parantunut, kunnon pikselimössöä. Olisikohan uuden kameran aika?

Itse ohje oli helppolukuinen ja antoi sopivasti mahdollisuuksia toteuttaa villatakki omien mieltymysten mukaan. Olisin voinut neuloa seuraavankin koon mukaan, tai sitten täytyy pitää huoli, etteivät allit pääse kasvamaan. Hihoista tuli nimittäin hieman naftit, vaikka mukana olikin muutama lisäsilmukka.

Takakappaleeseen lisäsin pituutta useamman sentin, siitä huolimatta lopputulos tuntui liian lyhyeltä. Onneksi neulos venähti kastelun myötä pituutta melko reippaasti. Hihaa jouduin purkamaan, kun tuli siitäkin ensin liian lyhyt. Mutta kun nuo suorat pitkät osuudet on niin tylsiä..

Helmoihin, hihansuihin ja kaulukseen tein joustinneuleen sijaan helmineuletta. Jonkinlainen pitsikin olisi varmasti toiminut kivasti.

Tässä nyt kuitenkin pari niistä huonoista kuvista. Nyt lisää sitä pituutta päivään ja luonnonvaloa!

Malli: Featherweight Cardigan (maksullinen ohje Ravelrysta)

Lanka: Drops Lace 4434, kulutus 92 g

Puikot: 3,5 mm




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti