sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Kevät nurkan takana

Ihanasta auringonpaisteesta on saatu nauttia pitkin viikonloppua, ainakin täällä etelässä. Lumet sulavat vauhdilla! Tällä hetkellä lämpömittarin ulkolukema näyttää +9 astetta, auringossa toki. Pihalla kävin käyskentelämässä, en malttaisi millään odottaa, että maasta alkaa taas puskea versoa ja taimea.

Otin viime vuonna siemeniä talteen kasvattamistani chilipaprikoista ja nakkasin ne multaan pari viikkoa sitten. Ja kyllä sieltä taimia pukkaa, vaikka olin hieman epäileväinen. Vielä ei ole minuun chili-innostus iskenyt, tämä lajike on joku mieto tavispaprika.



Kylvin myös kirsikkatomaatteja, ruohosipulia ja salkoruusua. Nekin ovat kaikki itäneet, mutta valoa ovat saaneet ehkä liian vähän. Katsotaan miten käy.

Sain myös appivanhemmilta valkosipulin, joka on nyt ollut kylmäsäilytyksessä viikkokausia pihasaunan pukuhuoneessa. Tämän valkosipulin tuoksu on aivan mielettömän huumaava, kaupan sipuleissa ei ole ollenkaan niin syviä aromeja. Pitää istuttaa mukulat kunhan maa on sula ja toivoa, että se tuottaa yhtä hyvää satoa. Elokuussa on taas toivottavasti Keravalla valkosipulifestivaalit, sieltä saa kaikkea valkosipulista aina jäätelöön asti.

Aakkoshaasteeseen on valmistunut taas yksi työ, Antarktis -huivi. Tämä on toinen Antarktikseni ja todennäköisesti teen vielä kolmannen ja ehkä neljännenkin.. Lankana käytin Louhittaren luolan Tuulen tytärtä. Lankaa oli todella miellyttävä neuloa ja se olikin paljon ryhdikkäämpää kuin oletin, ja pidin langan tiukkakierteisyydestä. Olen viime aikoina neulonut liilavoittoisesti, mutta tässäkin oli aivan mielettömän kauniit sävyt.



Malli: Janina Kallion Antarktis

Lanka: Tuulen tytär, Louhettaren luola (Eiku -sävy), lanka ei riittänyt aivan kaikkiin toistoihin, mutta tuli silti oikein riittävän kokoinen huivi

Puikot: 3,5 mm

Nyt on työn alla Paulie -villatakki Dropsin Alpacasta, villatakitus senkun jatkuu! Tilasin myös Rintalan tilalta luomulampaan villaa ja kävin eilen Menitassa (ostin tosin maltillisesti vain muutaman kerän). Ei nyt etene kovin hyvin tämä lankavaraston pienennys..

Leppoisaa sunnuntain jatkoa, otetaan vaarin näistä kuvista (jotka pääsevät olohuoneen seinälle!). :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti