sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Paulie

Eilen tippui puikoilta Paulie. Tätä villatakkia on tullut työstettyä aika intensiivisesti viimeiset viikot. Hihojen jälkeen kaulus ja nappilistat syntyivät pikavauhtia ja langatkin sain pääteltyä ihmeen sujuvasti, tämä kun yleensä on se tylsin työvaihe.

Lankana taasen Dropsin Alpaca, kuinkas muuten. :) Tein toiseksi pienimmän koon, mikä oli loppujen lopuksi hyvä valinta, takista tuli mukavan väljä. Kerrankin jaksoin olla kärsivällinen ja tehdä villatakkiin tarpeeksi pituutta, ei tarvitse olla jatkuvasti kiskomassa helmoista. Ohje oli helppo ja selkeä, tosin mitään monimutkaista ei mallissa ollutkaan. Kaulus ei tahdo pysyä kaksinkerroin, mikä taitaa useammalla takin neuloneilla olla ongelmana. Tämä ei kuitenkaan haittaa, kaulus on ihan kiva sellaisenaankin. Nappien sijoitteluuni en ole täysin tyytyväinen, mutta luulenpa etten jaksa tehdä asialle mitään. Itse tehty saa olla itse tehdyn näköistä, eikö niin?

Paulieni ei välttämättä pääse ihmisten ilmoille, mutta se on mainio kotitakki. Kyllä oli mukavaa eilen illalla löhötä hyvän kirjan parissa muhkeassa nojatuolissa lämpöisessä villatakissa. Takkaan kun olisin vielä tajunnut tulet laittaa, niin olisi ollut idylli täydellinen! Tänäänkin pärjäsi klapihommissa pihalla Paulien kanssa oikein hyvin olla ilman takkia, asteita taisi olla parhaimmillaan +12.

Voisin hyvinkin joskus neuloa toisenkin Paulien. Saattaisin seuraavaksi kokeilla pienintä kokoa ja sähäkämpiä värejä.

Malli: Paulie, Isabell Kraemer (Ravelry)

Lanka: Drops Alpaca, 7233 Olive Mix (285 g) ja 601 Dark Brown (40 g)

Puikot: 3 mm





Viime viikolla valmistuivat myös söpöt palmikkolapaset. Neulon aika harvakseltaan pipoja ja lapasia, vaikka niille kyllä olisi tarvetta.

Lapasista tuli kauniit, mutta peukaloon olisi pitänyt malttaa lisätä muutama lisäkerros. Dropsin Limaa en muista juuri neuloneeni, lankahan on aivan mielettömän pehmeää! Tätä pitää saada lisää!

Malli: Hanna Leväniemen Sydänmaa Mittens

Lanka: Drops Lima, 705 Green Mix (n. 70 g)


2 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Onpa kivat värit takissasi! Minusta se on oikein nätti ja istuu hyvin sinulle. :)

Tepa kirjoitti...

Kiitos. :) Nuo retrovärit sopii hyvin tällaiseen rentoon pappatakkiin.

Lähetä kommentti